dumma jävla unge

Jag blir så otroligt trött på mig själv.. att jag aldrig kan lära mig. När jag har en dålig dag/kväll så blir det oftast värre genom att sitta vid datorn och tycka synd om sig själv. Och ändå gör jag detta vid varenda jävla tillfälle?!

Ikväll var det fotbollsträningen som drog ner min dag. Gick inte bra för fem öre, blev arg och frustrerad och lyckades inte riktigt bli bättre. Och när jag kom hem så satt jag mig självklart vid datorn och nu är man nere i skiten. Att alla de där negativa tankarna ska komma direkt. Blir så trött på mitt huvud och på hela mig själv!

Dumma jävla unge,
lär dig!
ellenerlandsson


foton by ellenerlandsson

i brist på annat så slänger jag in lite gamla bilder!
© ellenerlandsson






som jag hade dig förut

saknar min robin! han åkte till värmland idag för att jaga lodjur. och han kommer väl hem på onsdag eller något och sedan på fredag åker han till dalarna för att åka vasaloppet. och kommer hem på måndag. kommer bli en jobbig vecka det här känner jag..

don't let them say you ain't beautiful
ellenerlandsson

vägskäl i livet

Det händer så ofta att man kommer till vägskäl här i livet, sådana där vägskäl då man måste stanna upp och tänka. Tänka över det där beslutet man tog. Gjorde man rätt eller fel eller spelade det egentligen ingen roll vilket beslut man slutligen tog? Man kan ofta sitta i flera timmar och bara grubbla och det är inte alltid man får reda på om man tog rätt beslut eller inte. Ibland finns det inget riktigt svar..

ellenerlandsson


money can't buy us happiness

I stare at my reflection in the mirror
Why am I doing this to myself?
Losing my mind on a tiny error,
I nearly left the real me on the shelf.
No, no, no, no, no...

Don't lose who you are in the blur of the stars!
Seeing is deceiving, dreaming is believing,
It's okay not to be okay.
Sometimes it's hard to follow your heart.
Tears don't mean you're losing, everybody's bruising,
Just be true to who you are!

ellenerlandsson

i will never shut up

Jag är så otroligt trött på människor som inte kan klara sig själva. Det finns ju för fan folk som knappt kan gå en meter själva. Hur fan ska de gå för dessa människor senare i livet? Och det värsta är nog ta mig fan när folk inte kan säga vad de själva tycker, utan bara håller med sina kompisar eller något annat. Så barnsligt..

Och sen finns det människor som ger sig på en så fort man bara säger vad man tycker om någonting? Herregud hur ska det gå för dem om de aldrig kan tolerera att folk säger vad de tycker..

Och jag kan bara säga er att,
Jag gör som jag vill, folk ska inte få trycka ner mig. 
Jag går min egen väg och resten skiter jag i!

I will never shut up
ellenerlandsson


pretty good day

har vatt riktigt duktig idag!
vaknade vid halv elva tiden och låg kvar i sängen och kollade lite tv. sedan åt jag lite mat och vid tolvtiden så gick jag ut för att ta mig en promenad. himla skönt :) blev en rätt rask promenad på 45 minuter och när jag kom hem så fortsatte jag att träna lite. blev att göra situps, rygglyft, armhävningar och även lite strechningsövningar för min rörlighet, som jag har som projekt på idrotten. 

efter det har jag även skrivit en del på mitt CV och har tatt det rätt lugnt resten av dagen. robin kom förut med så nu har vi ätit lite tacos, duschat och nu sitter vi och väntar på att sveriges mästerkock ska börja.

the show goes on
ellenerlandsson

Magnus Betnér - Livets ord

Min syster tipsade mig om Magnus Betnérs program, Livets ord, som sändes på tv igår. Så idag satte jag mig och kollade på avsnittet för att se vad han skulle ställa till med denna gång.. Och efter att ha sett programmet så kan man inte annat än att hålla med om väldigt mycket. Mycket av det han säger om bland annat Sverigedemokraterna, de där med dem som är med i armén, de om unga människor och de där om att omskära killar, stämmer så jäkla bra.


Han snackar om att unga människor – Wikipediagenerationen, och imiterar dem genom att säga: ”Jag orkar bara ett klick, de som står här det måste väl ändå vara sant” och så vidare. Han fortsätter även med att säga: ”Inte undra på att Sverigedemokraterna lyckas med sin propaganda när folk inte kan tänka längre än så.”
Och det känns ju som att det kan vara så, för Sverigedemokraterna har fått med sig väldigt många unga och dagens ungdomar snackar jävligt mycket och tror på saker och ting väldigt lätt. Inte så mycket undersökning eller eftertanke där inte! Sen ska jag inte säga att alla människor är sådana för det finns ju även folk, exempelvis jag, som analyserar och reflekterar en jävla massa över saker och ting hela tiden.

En av de klokaste grejerna han snackar om i programmet är det här med att omskära killar. Han säger bland annat: ”Det är olagligt att slå sina barn.. Det är lagligt att klippa sin unge i kuken.” Och det där kan man ju prata en himla massa om. För mig är i alla fall inget av de där riktigt okej, och jag förstår inte det där med omskärelse för fem öre.. Det är ju oftast en grej som händer i och med sin religiösa tro och detta pratar även Magnus Betnér om, vilket är så jävla rätt enligt mig:
”Jaha, du tror på en gud som har skapat allting och det är helt jävla perfekt utom den lilla biten hud längst ut på kuken.”
Man börjar fundera på hur vissa människor egentligen tänker? Dessa människor känns lite som ”de unga människorna”, de bara tar in saker och ting utan att fundera över det.

Några roliga citat från programmet:
”Det är för fan farligare med potatischips än vad det är med terrorism.”
”Du äter mer än du springer – det är hela mysteriet här.” (angånde tjocka människor)
”Det är klart som fan att vi ska klippa dem lite i kuken istället för att lära dem att använda kondom när dem blir vuxna.” (angående omskärelse och hiv-smitta)


Nu tog jag bara upp några av de sakerna som var riktigt bra men det jag ska säga är att Magnus Betnér är himla bra enligt mig. Det är tur att det finns människor som vågar säga vad de tycker och skiter i vad andra säger. Man vet dock inte om det vore bra eller dåligt om fler människor var som honom. Jag själv skulle ju uppskatta det men sen finns det ju folk som klagar bara för att folk säger vad de tycker!
Av mig är det absolut tummen upp i alla fall. Och nu är frågan: vad tycker ni? Gå in och kolla på kanal5play.se och se hans program. Himla intressant enligt mig. Seriöst och ironiskt i en härlig blandning!

ellenerlandsson


om du lämnade mig nu

dagen:
mamma och jag åkte till hultsfred för att klippa oss och åkte sedan vidare till vimmerby för att fixa det sista till balklänningen. har bestämt mig för tyg nu så köpte foder och dragkedja och lite sånt idag :) sedan kom även robin in till vimmerby så vi gick till sandströms för att han skulle kolla och testa smoking - det va såå snyggt! så nu är en del av sakerna fixade till balen. bara att min klänning ska bli sydd nu med. och det kommer bli såå bra!

just nu sitter jag och kollar på sofias änglar, löser lite korsord och äter lite marabou non stop. helt okej tisdagskväll enligt mig!

peace n' love
ellenerlandsson

en dag i kalmar

var i kalmar med mamma idag. skulle kolla på tyg och mönster till min balklänning, och det gick ju lite sådär.. hittade mönster men tyget var ett större problem. men tillslut så tror jag att jag har hittat något som jag gillar :) blev även att kolla runt i lite andra affärer och hittade lite smått och gott! köpte tre tröjor, ett par tights, 2 ringar och lite olika ljus till rummet :) 

när jag kom hem blev det att äta lite snabbt och sedan gick jag ner till sporthallen för att träna lite fotboll! gick inte så bra för mig idag, men det måste väl finnas sånna dagar med.. blir också otroligt jävla trött på att jag ska få ont i bröstet så fort jag springer några ruscher. kanske ska ta och kolla upp de där någon gång så att det inte är något allvarligt..
aja..

imorgon blir det att klippa sig vid 11, sen åker nog jag och mamma vidare till vimmerby en sväng. resten av dagen blir nog lugn :)


no one makes it on her own
ellenerlandsson

talking about a revolution

det finns stunder då allt rör ihop sig,
och man varken vet in eller ut.


© ellenerlandsson

so boring

försöker plugga lite engelska i väntan på att robin ska komma.
går inte sådär jätte bra..
men borde ta tag i att om jag ska klara provet på fredag.
så less man blir. aaah.

ellenerlandsson

just the normal stuff

har varit rätt duktig idag. åkte hem från skolan vid halv tre. satte mig och började läsa i en bok jag ska ha en uppgift om i svenskan. lyckades läsa 104 sidor :) den är så himla bra! den heter 'Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak' och den handlar om Pigge Werkelin som var med om tsunamin i Thailand där hans fru och två barn omkom. den berör verkligen!

efter att ha gjort det så gick jag över till att läsa engelska -prov på fredag. sedan gjorde jag mat till mig och pappa, stekt potatis, schnitzel och brunsås. - hur gott som helst! efter maten så satte jag mig att plugga igen och nu har jag även hunnit med att se sofias änglar!

ska se Jakten på lyckan nu för Pigge Werkelin är nämnligen med där ikväll!
se va han har att säga.
ciao!
ellenerlandsson

mitt horoskop

läste mitt horoskop i nr 2 av Cosmopolitan och tyckte att det var jäkla passande.
(fick nr 3 idag så tänkte att det var på tiden att öppna nr 2;) )

'Vattumannen
Du är kvick, intelligent och med åsikter om det mesta skiljer du dig från massan.
Du är vidsynt och originell, dömer ingen och är fri i dina tankar.
En cool tjej som inte är rädd för att vara dig själv och gå din egen väg, helt enkelt.
Och den som är din vän kan skratta sig lycklig för vänskap och ärlighet betyder mycket för dig.

Det här vill du ha i kärlek
Det är allt eller inget som gäller.
Väljer du in en man i ditt liv gör du det med hela hjärtat.
Under din coola yta döljs en förvånansvärt traditionell och romantisk själ.
Du har höga ideal i kärlek, du blir svartsjuk men vägrar att erkänna det. '


Det stämmer väldigt bra tycker jag,
läskigt sånt där..
ellenerlandsson

fuckin' perfect

Made a wrong turn, once or twice
Dug my way out, blood and fire
Bad decisions, that's alright
Welcome to my silly life

Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss 'No way, it's all good',It didn't slow me down
Mistaking, always second guessing, underestimating
Look, I'm still around

ellenerlandsson

your song

åh, jag som skulle läsa på den där jävla psykologin idag. har prov på måndag och tänkte att jag skulle ta tillfället i akt idag när jag inte skulle ha något speciellt för mig. och nu sitter jag efter att hela kvällen gått och jag har bara läst 22 sidor. gaah. blir tokig på mig själv!

ska iaf bli himla gutt med lite sovmorgon imon! det förtjänar jag!
blir att sova nu. ha det gött folks.


everyone thinks that i have it all 
but it's so empty living behind these castle walls

ellenerlandsson

foton by ellenerlandsson

© ellenerlandsson






min vardag

ligger i robins säng och kollar på när han gör armhävningar och tränar för fullt. uh, så sexig den mannen är :D dock så tjatar han på mig om att jag ska träna jag med men får de hur det blir med den saken ;) 

idag har jag bara haft handel i skolan, otroligt slappt. slutade vid 12, skulle egentligen ha haft lektion efter lunch och jobbat med projektarbetet men så blev det inte.. efter skolan åkte jag till vimmerby tillsammans med mamma. först så åkte vi runt och kollade på lite olika tvättmaskiner eftersom våran har gått sönder. efter det så gick vi runt i lite olika affärer och vi fikade även lite i väntan på att intersport skulle öppna vid fem. robin kom också och vi kollade en sväng där och sedan skjutsade mamma mig till robin. blir en massa mys ikväll , och inte mig emot :)

do it on my own
ellenerlandsson

foton by ellenerlandsson

© ellenerlandsson






min vardag

har hunnit med en hel del idag när jag varit ledig. vaknade vid halv elva tiden och fixade då frukost och la mig i sängen igen och såg på damernas super-g. efter det gjorde jag mig i ordning och lite så och kollade datorn lite innan det var mat. sedan gjorde jag några uppgifter i småföretagande, gjorde lite av de jag skulle ha gjort på idrottslektionen idag och läste även lite engelska. sedan tog mamma och jag en promenad och när jag kom hem så bakade jag chokladbollar som jag ska ta och smaska på sedan! efter det åt jag mat och har nu även hunnit med att skriva lite samhäll och kollat lite fotboll på tvn. resten av kvällen blir lugn nu, känns otroligt bra att man har hunnit med lite idag! blir nog musik på högst volym och massa chill. 

i am a volcano
ellenerlandsson

foton by ellenerlandsson

Åh vad jag saknar att fota! Varför gör jag inte det längre?
Kanske skulle man köpa sig en systemkamera och börja igen?
Det är otroligt kul iaf!
Så bara för det så bjuder jag på några bilder,
såhär en måndag. 

ellenerlandsson






min vardag

har varken orkat, hunnit eller haft något vettigt att skriva om här de senaste dagarna. jag fyllde ju som sagt år i torsdags, och ja inget mer med det. känns precis likadant idag som det gjordes i onsdags. inte så speciellt att fylla 19 år alltså. hade även kalas för mig i fredags, fick otroligt bra presenter :) för övrigt har helgen bestått av massa mys med älskling och lördags kvällen spenderade jag hemma hos Maja. för att sammanfatta det hela så har jag haft en förbannat bra helg!

och idag är det måndag igen, lugn dag iaf. började vid 9.55 och hade endast lektion en liten stund för vid 10.30 var det dags att gå på någon föreläsning om privatekonomi, typ fonder, aktier m.m. väldigt intressant faktiskt! föreläsningen tog slut vid 11.40 och lektionen efter det började vid 14.20. så blev en lång och seg väntan, men jag var duktig och stannade! dock så tog jag 15.25 bussen hem för att jag jag typ var klar med frågorna (gjorde dock inget denna lektion, blev en massa prat istället. men inte mig emot!) och att det är drygt att komma hem så sent. 

just nu, så ligger jag i sängen och tänkte faktiskt läsa lite på engelskan och kanske göra de två sista uppgifterna i småföretagande. blir även träning sen ikväll. hoppas att det går bra med ryggen och arslet bara! jag var ju klantig nog att halka på en isfläck i fredags när jag skulle till bussen så.. 

och btw, måste säga att det ska bli otrooooooligt gutt att vara ledig imorgon. så skönt med sovmorgon! hoppas på bra väder med så att man kan ta sig en promenad! :)

aja, nog ifrån mig just nu.
see ya!


turn up the lights
ellenerlandsson

magic, magic, magic..

är på så otroligt bra humör idag! och jag känner direkt att allt fungerar så mycket bättre när det är så! det här huvudet och tänket vill jag ha varje dag. åh om det ändå vore så, va bra livet vore då! 

å imorgon fyller jag år! 19, va är det för jävla ålder? :o & herregud så gammal man blivit! att åren går så fort nu förtiden , det är helt sjukt! ibland önskar man att tiden kunde sakta ner lite. 


får även träffa min älskling imorgon, hänger med honom hem! massa mys :)
men nu ska jag ta och sova, så jag orkar med morgondagen! lång dag i skolan..

i got the magic in me
ellenerlandsson

duktigt ellen!

har haft en väldigt bra dag idag tycker jag! varit på otroligt bra humör, om man jämför med de tidigare dagarna! slutade tidigt idag med så kom hem runt tvåtiden. började med att plocka i ordning på rummet och så bytte jag lakan och gardiner. bestämde mig även för att ta en promenad i det fina vädret, så blev en powerwalk runt torp! när jag kom hem så fortsatte jag att träna lite och blev då att göra situps, rygglyft och armhävningar! efter det så satt jag mig och skrev klart arbetet i svenska/handelspecialisering. har även hunnit med att göra lite på det vi håller på med i småföretagande och även pluggat lite psykologi. ska nog ta och plugga lite till på psykologin men först så ska jag få i mig lite mat i magen! 

resten av kvällen blir nog lugn, tycker jag förtjänar det!
ellenerlandsson

Jag har det rätt bra.

Tänk så himla lycklig man är egentligen. Jag har världens absolut finaste kille, finns ingen som är så bra som honom. Och vad kan man begära mer än så?

Jag brukar ju vara en sån där som bara klagar för minsta lilla, men sanningen är nog den att jag har det rätt bra egentligen. För kärlek för mig, det är det allra viktigaste. Vissa skulle säga att vänskap är det viktigaste som finns, men det kan jag själv inte hålla med om. Jag har min kärlek och min bästa kompis i en och samma person. Det där med vänskap vet jag inte riktigt vad jag tycker om längre. Det verkar inte fungera riktigt. Men jag ska säga er att jag klarar mig galant ändå!

Måste bara nämna att jag har några kanonvänner som jag är oerhört tacksam över att jag har och det är Maja, Maja och Mojf. Tack för allt, kära ni! <3


& Robin Flöisbon: Jag älskar dig hjärtat!

ellenerlandsson


Medan åren går

Medan åren går så lär man sig att skilja på äkta och falska vänner. Man lär sig vilka man ska lita på och vilka man inte ska lita på. Man lär sig att sålla bland vännerna och se till att man bara har de äkta kvar. De äkta vänner är de som ser till att du mår bra och som gör dig lycklig. Alla de där andra kan man sätta åt sidan, för dom förtjänar inte att få din uppmärksamhet.

ellenerlandsson


grymt bra citat!

Maja hade skrivit ett så grymt bra citat på sin blogg och tycker det passar otroligt bra i mitt liv just nu. det stämmer perfekt!

"Release anyone & anything that doesn’t support your happiness. Life is too short to tolerate people that bring you down."

ellenerlandsson

RSS 2.0